torsdag den 27. august 2015

Research opgave - kinect

Hvordan fungerer en Xbox kinect



Motion Sensor.

Xbox kinect, er en lille aflang sort box der sidder på dit TV eller på dit TV bord for optimeret ydelse. Kinecten tager først og fremmest brug af dens motion sensor, der gør det mulig at måle brugerens bevægelser så kinecten kan forstå hvad det er den har fat i.

VGA farve Kamera.

Dette kamera gør det muligt at genkende brugerens ansigt, og ansigtsudtryk. Kameraet måler i RGB, dvs Red, Green, og Blue farvescala.

Dybde Sensor

Kinecten har også en infrarød dybde sensor der gør det muligt at ”se” brugeren i 3D i både et lyst og mørkt værelse.

Multi-array Microphone.

Denne mikrofon gør det muligt for brugeren at snakke fra en afstand til kinecten, som kinecten så vil opfange, det kan være i form at en tale-kommando.

Ulempe ved kinect (og andre af samme slags).

Der kan selvfølgelig forekomme ulemper ved brug at den her slags teknologi, da den måske ikke er udviklet helt perfekt. Man kan fx komme ud for at hvis man lige for gjort en forkert bevægelse, vil kinecten opfange et forkert signal og så kan man være ude for at man skal kalibrere sin kinect igen.

Hvad kan man ellers bruge den slags teknologi til?

Jeg synes at den her slags teknologi er utrolig vigtig, da jeg kan se muligheder inden for lægevidenskab, eventuelt at hjælpe handikappede med at bruge en skærm eller anden slags medie, ved brug af deres øjne. Det kunne måske være en mulighed at tracke en persons pupiller og derefter interagere med et device.

Hvordan spår du fremtiden for denne måde at interagere med computersystemer på?

I fremtiden vil man nok ikke lige bruge en kinect, men noget helt andet som er dedikeret til udviklingen på området, måske i form af at den skulle være indbygget i en projektor, måske med brugen i et undervisningslokale, evt (langt ud i fremtiden) på et operationsbord.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar