onsdag den 29. april 2015

Internettets historie - Web 1.0 - Web 4.0

Web 1.0

Web 1.0 var i starten ikke andet end en simpel informations kilde til folk som kun skulle bruge informationer omkring dem som ejede siden, dengang var det ikke muligt at skrive kommentarer  eller "like" eller noget i den dur, det var heller ikke muligt for brugeren at lave noget om på siden, hvis der skulle laves noget om så var det Administatoren der skulle gøre det.
Du kan betragte web 1.0 som værende en simpel side i en telefonbog, vi kan kun læse/se de informationer vi leder efter.

Web 2.0

Web 2.0 er lidt mere interaktiv end web 1.0.
Nu har man mulighed for at dele sit arbejde med andre, eller kreere sin egen identitet online.
Her kan man skrive med andre eller læse andres oplæg.
MySpace er eller rettere var, en 2.0 hjemmeside, her havde brugeren mulighed for at oprette en bruger, og skrive relevant information om hvad det hele handlede om.
Web 2.0 gør det lidt mere sjovt at bruge internettet online fordi vi har mulighed for at sige vores mening. (hvilket ikke altid falder i den gode sags tjeneste huehue).

Web 3.0

Der er mange der stadig mener at vi befinder os i web 2.0, dog mener jeg at vi er i en overgangsperiode fra 2.0 til 3.0

3.0 er ikke så meget anderledes i forhold til udseende, da de ligner hinanden rigtigt meget.
Den eneste forskel der er mellem de to, er at i web 3.0 har vi mulighed for at bruge den data der er online, i andre mekaniske værktøjer, så som smarthphones, tablet, radioer, hvidevarer, ja selv ens hus kan være omfattet af dette begreb. Måden vi gør brug at den her data på vil nok være en smule fremmad for mange folk, det kan være svært at forstå hvordan ens vaskemaskine kender dig ved navn, og hvad du er vant til i forhold til vasketider, grader, tidspunktet af ugen etc. (dette er kun et eksempel) det samme gælder køleskabe, armbånds ure, eller ens tøj,
I fremtiden vil det være muligt at få fat i alle de informationer man skal bruge omkring en person, bare ved at kigge på deres, tøj, ansigt, eller hvis man kender deres fulde navn.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar